Når du skal kjøpe fliser, er det enkelte ting du bør sjekke.

Det er et par ting man må huske på når du skal kjøpe fliser. Det kan være mye forventninger og stress når man skal fullføre et prosjekt, og det kan ofte oppleves som at man glemmer å gjennomføre en sjekkliste for å huske alle tingene. Vi har gjort det lett for deg ved å listet opp hva som er viktig når du skal kjøpe fliser og deretter den tid etter kjøpet det vanligvis vil ta. Spar deg selv fra frustrasjon og spar tid ved å følge disse enkle reglene.


Annonsørbilag:

Sjekkliste ved kjøp av fliser
Sjekk Fliskvalitet
  • Bestem fliskvalitet ut i fra bruksområdet. Skal flisen legges ute, kreves det at den er frostsikker. Skal den legges på gulv, må den være sterkere enn typiske veggfliser. Flere og flere produsenter produserer porcelantofliser, som er de mest slitesterke flisene du finner. De fleste porcelanatofliser er frostsikre.

  • Størrelse og format
  • Størrelse og format på fliser er en smakssak og avgjørelsen tas som regel utfra det øyet faller for. Store fliser i et lite rom gir en opplevelse av at rommet virker større. Store fliser på gulv i våtrom kan være en utfordring, spesielt i dusjsonen der det er fall. I dusjsonen bør mosaikkfliser eller mindre fliser vurderes.

  • Glasert eller uglasert flis
  • Glaserte fliser har mer variasjon i fargeutvalg og struktur enn uglaserte. Glaserte fliser kan bli ripete hvis de ligger i et inngangsparti med mye bruk. Vi anbefaler slitesterke porcelanatofliser i inngangspartier.

  • Sklisikkerhet
  • Sklisikkerhet er en viktig egenskap både i våtrom og andre steder hvor det kan bli glatt, som for eksempel utendørs eller i inngangspartier. Fliser kommer med flere forskjellige sklisikkerhetsklasser. Sjekk flisens egenskaper. Det finnes mange klasser. Ved utendørsbruk, bør du se etter R10 og oppover, eller V4.

  • Renhold av fliser
  • Alle fliser, bortsett fra de som har høy sklisikkerhet er enkle å renholde. Noen flisprodukter kan fås med belegg som har en spesiell selvrensende effekt, noe som er velegnet på fasader. We always recommend to buy 10% more tiles than expected to cover the area that needs tiling. The reason is that some extra lead time will be needed for cutting and trimming, and it is always a good idea to have a few extras on hand in case of tile damage or replacements. Tiles you are buying could also be discontinued after a few years, and may not be available for replacement.

Anbefalte lenker: